Ahir va morir en Josep Mª Torras Homet a l’edat de 94 anys. Des de molt jove se senti atret per la muntanya i el 1945 ingressa al CADE, d’on és expulsat per l’incident de la senyera a la Mòmia, junt amb Prats i en Nubiola, aquest darrer company habitual d’escalada.

El 1953 realitza el 4 art curset d’espeleologia organitzat pel GES del CMB, passant a ser-ne un membre actiu, realitzant exploracions sobretot pel Garraf, Sant Llorenç i Montserrat destacant les exploracions a l’avenc de l’Esquerrà, a la via Lamarca- Torras, i a l’avenc dels Pouetons.

El 1960 passa a ser membre del GAM del CMB. En escalada obre nombroses vies, amb en Joan Nubiola, tan a Montserrat com a sant Llorenç de Munt.

Els darrers anys es va dedicar a les curses de llarga distància, sense deixar de costat les seves altres aficions. La seva darrera escalada, a l’edat de 89 anys, va ser a l’agulla de l’Esquirol a Sant Llorenç de Munt, que havia estat la seva primera. Sempre va realitzar les activitats amb un esperit juganer i sorneguer, esperit que va mantenir fins als seus darrers dies.

Descansi en pau.

No se admiten más comentarios