Nit de la Imatge Subterrània

Lliurament de premis als guanyadors

1er premi  Zuloan Zu? de Xanti Ugarte

2on premi Aquanautas bajo el volcan      de  Javier Lario

Menció honorifica a la pel.lícula 

60 Aniversari de l’Avenc Montserrat Ubach de Victor Ferrer  

Nova publicació

Seguint amb la trajectòria editorial del Club Muntanyenc Barcelonès i de l’Espeleo Club de Gràcia pròximament veurà la llum una nova publicació, “Exploracions Sotaterra”. A les seves pàgines no tan sols es recullen els treballs de membres del club sinó també d’altres grups o d’espeleòlegs que volen divulgar els seus treballs de temàtica espeleològica.

Esperem que aquesta sigui la primera de moltes més publicacions.

Si vols subscriure’t o comprar la revista contacta amb nosaltres a info@ecmbarcelones.com

Llicències federatives 2021

 

 

Els preus de les llicències federatives, d’espeleologia i de muntanya seran els mateixos que el 2020.
Si et vols federar amb nosaltres, escriu un correu a info@ecmbarcelones.com

 

 

 

Necrològiques

Ahir va morir en Josep Mª Torras Homet a l’edat de 94 anys. Des de molt jove se senti atret per la muntanya i el 1945 ingressa al CADE, d’on és expulsat per l’incident de la senyera a la Mòmia, junt amb Prats i en Nubiola, aquest darrer company habitual d’escalada.

El 1953 realitza el 4 art curset d’espeleologia organitzat pel GES del CMB, passant a ser-ne un membre actiu, realitzant exploracions sobretot pel Garraf, Sant Llorenç i Montserrat destacant les exploracions a l’avenc de l’Esquerrà, a la via Lamarca- Torras, i a l’avenc dels Pouetons.

El 1960 passa a ser membre del GAM del CMB. En escalada obre nombroses vies, amb en Joan Nubiola, tan a Montserrat com a sant Llorenç de Munt.

Els darrers anys es va dedicar a les curses de llarga distància, sense deixar de costat les seves altres aficions. La seva darrera escalada, a l’edat de 89 anys, va ser a l’agulla de l’Esquirol a Sant Llorenç de Munt, que havia estat la seva primera. Sempre va realitzar les activitats amb un esperit juganer i sorneguer, esperit que va mantenir fins als seus darrers dies.

Descansi en pau.